LA CAPELLA DEL SANT CRIST

La capella, orientada a migida, està excavada al mur de l'angle format per la confluència del Torrent del Fondo i del Carrer del Sant Crist, aprofitant el desnivell del tereny.

 

Enlairada  per dos graons de blocs de granit de gran alçada, allotja la imatge del Crist Crucificat protegida per una verja de ferro. La imatge no n'és l'original que es va perdre durant la Guerra Civil, sinó aquella que havia allotjat la Capella del St. Crist de la Cisa, enguany desapareguda.

 

Si es desconeix la data exacta de la seva construcció, la documentació de l'Arxiu Parroquial de Sant Pere confirma que ja existia al segle XVII.

 

Forma part del conjunt monumental de la sagrera.

 

 

 

Des d'antic, la Capella del Sant Crist ha tingut i té una significació religiosa especial, molt arrelada en els ciutadans. Tant és així que encara moltes persones s'aturen a pregar davant d'ella i fins i tot, el manteniment i reparació regular de la capella ha estat i està  protagonitzat pels veïns, sempre de manera espontània i voluntària.

 

Ornada especialment amb motiu de l'efemèride del Divendres Sant, era Pas obligat del Via Crucis; així mateix, durant el temps del Corpus s'hi guarnia un altar i una llarga catifa de flors i els infants tiraven flors al Santíssim. Actualment, amb motiu de la diada de la Sta. Creu, es baixa en processó des de l'Església de St. Pere a fer l'ofrena de flors, la pregària i es beneeix el poble amb la Vera Creu.